Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@08:08:38 GMT

همت بی‌دریغ ابراهیم

تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۵۸۷۶۲۳

همت بی‌دریغ ابراهیم

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کتاب دفاع مقدس را که ورق بزنیم سرشار از دلاور مردانی است که با رشادت ها و فدا کردن خود منجر به اقتدار ایران شدند؛ هر کدام از رزمندگانی که به تنهایی پر آوازه و از نخبگان امور دفاعی بودند؛ نخبگانی که گرچه در دانشگاهی مشق رزم نکردند، اما در میدان نبرد از استراتژیست هایی شدند که تاکنون نخبگان دفاعی جهان نسبت به چنین تصمیم گیری هایی در خلال یک جنگ نفس گیر متعجب هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هشت سال دفاع مقدس گرچه جنگی تلخ برای ملت ایران رقم زد، اما نشان داد که نباید تنها به ابزار و ادوات دلخوش کرد، بلکه  نفرات حرف اصلی در میدان را جنگ می زنند، زیرا جمهوری اسلامی با وجود تحریم های یک جانبه و چند جانبه تسلیحاتی  با داشتن  رزمندگانی  که تصمیم را عاقلانه و در بهترین زمان می گرفتند و عاشقانه عمل می کردند توانست قدرت ها را وادار به تسلیم در برابر ملت ایران کند.

سلام بر ابراهیم

شهید محمد ابراهیم همت از شهدا و فرماندهان شاخص و به نام هشت سال دفاع مقدس است که بسیاری وی را حاج همت خطاب می کنند، شهیدی که با وجود سن و سال کم از فرماندهان به نام 8 سال دفاع مقدس است. محمد ابرهیم در روز 12 فروردین سال 1334 در شهرضا اصفهان در خانواده مستضعف و مذهبی دیده به جهان گشود، محمد ابراهیم هنوز به دنیا نیامده و در رحم مادر بود که کربلایی شد؛ مادر و پدر او زمانی که محمد ابراهیم در رحم مادرش بود به زیارت قبر سالار و سرور شهیدان امام حسین (ع) رفته و او  را حسینی کردند.

محمد ابراهیم از همان دوران کودکی روی پای خود ایستادن را تمرین کرد تا در دفاع مقدس در مقابل دشمن بعثی ایستادگی کند، محمد ابراهیم زمان هایی که از تحصیل فراغت پیدا می‌کرد با کار کردن خرج تحصیلش را  بدست می آورد و نسبت به  فراگیری آموزه های دینی اهتمام داشت و این علاقه محمد ابراهیم به فراگیری قرآن باعث شد تا از مادرش بخواهد که به او قرآن را بیاموزد.

روزه در سربازی

شهید همت پس از آنکه تحصیلات خود را در دانش‌سرای اصفهان به اتمام رساند به سربازی رفت  و در توپخانه لشکر اصفهان مسئولیت آشپزخانه را بر عهده گرفت؛ به گفته خود شهید همت تلخ ترین دوران عمرش همان دو سال سربازی بود؛ در یک ماه رمضان که ابرهیم در خدمت به سر می برد او در میان برخی از سربازان همفکر خود به دیگر سربازان پیام فرستاد که آنها هم اگر سعی کنند تمام روزهای رمضان را روزه بگیرند، می‍ توانند به هنگام سحری به آشپزخانه بیایند.  فرمانده لشکر وقتی که از این توصیه محمد ابراهیم و روزه گرفتن عده ای از سربازان مطلع شد، دستور داد همه سربازان به خط شوند و همگی بدون استثناء آب بنوشند و روزه خود را باطل کنند. پس از این جریان ابراهیم گفته بود: « اگر آن روز با چند تیر مغزم را متلاشی می کردند برایم گواراتر از این بود که با چشمان خود ببینم که چگونه این از خدا بی‌خبران فرمان می‍ دهند تا حرمت مقدس‌ترین فریضه دینمان را بشکنیم و تکلیف الهی را زیر پا بگذاریم.

ابراهیم پس از دوران سربازی شغل معلمی را بر عهده گرفت و در همین دوران بود که بوسیله آشنایی با چندین روحانی انقلابی با اندیشه های امام خمینی (ره) بیشتر آشنا شد و شیفته و مرید امام شود، نطق های آتشین و تند حاج همت علیه رژیم شاهنشاهی منجر شده بود تا عمال پهلوی برای دستگیری اش به دنبال او بیفتند به همین منظور  مجبور به مسافرت  از این شهر به آن شهر می‌شد؛ بعد از بازگشت به شهر خود هم چنان به فعالیت های ضد پهلوی مداومت می‌کرد که در خلال این فعالیت ها در یکی از راهپیمایی ها علیه شاه  قطعنامه و اعلامیه خواند که  از بندهای آن انحلال ساواک بود، به همین علت  فرماندار نظامی اصفهان  فرمان ترور و اعدام او را صادر کرد  ولی  حاج همت با تغییر چهره و چابکی خود همچنان علیه رژیم شاهنشاهی فعالیت می کرد تا انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی ( ره) به پیروزی رسید.

پیروزی انقلاب اسلامی و جوانی به نام حاج همت

پس پیروزی انقلاب اسلامی، حاج همت در دفاع از امنیت شهر و راه اندازی کمیته انقلاب اسلامی نقش برجسته ای داشت، شهید همت به کمک دو تن از برادران و دوستانش سپاه شهرضا را تشکیل داد، اما تشکیل سپاه شهرضا ابراهیم همت را متوقف نکرد، او در اواخر سال 58 برای انجام کارهای فرهنگی و عقیدتی به خرمشهر سپس بندر چابهار و از آنجا به کنارک در استان سیستان و بلوچستان رفت ؛ خرداد ماه سال 59 بود که به منطقه حساس کردستان اعزام شد و در آنجا نیز به مقابله با گروهک های تجزیه طلب که درصدد بودند ایران را تقسیم کنند پرداخت. اما حضور شهید همت در این منطقه تنها به مقابله با اشرار و ضد انقلاب خلاصه نشد، بلکه به مقابله با فقر فرهنگی اهتمام جدی داشت بطوری که تا هنگام ترک آنجا، مردم منطقه گریه می‌کردند و حتی تحصن نموده و نمی‌خواستند از او  جدا شوند.

ابراهیم در آتش جنگ

با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه انقلاب اسلامی ایران، شهید همت و حاج احمد متوسلیان از سوی فرمانده کل سپاه پاسداران ماموریت پیدا کردند که ضمن اعزام به جبهه های جنوب، تیپ محمد رسول الله (ص) را ایجاد کنند. حاج  همت در عملیات های مختلف توانایی و شایستگی های فرماندهی خود را نشان داد، در عملیات غرور آفرین فتح المبین بود که  فرماندهی قسمتی از عملیات را بر عهده داشت، همچنین در عملیات بیت المقدس که منجر به آزادسازی خرمشهر شد، در سمت معاون تیپ 27 محمد رسول الله توانست به همراه رزمندگانش محاصره جاده شلمچه - خرمشهر را شکسته و کمک بسیاری در آزادسازی خرمشهر داشته باشند.

بنابر سیاست ها و آرمان های انقلاب که همواره دفاع از مظلوم را جز اهداف خود اعلام کرده بود شهید همت به همراه دیگر رزمندگان در سال 1361 با توجه به آغاز جنگ در جنوب لبنان راهی لبنان شده و پس از دوماه به ایران بازگشت و به نبرد علیه دشمن بعثی پرداخت. در عملیات رمضان در سال 1361 بود که با ارتقای تیپ 27 محمد رسول الله (ص) به لشکر، فرمانده لشکر شد و در عملیات والفجر مقدماتی مسئولیت سپاه یازدهم که شامل لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص)، لشکر ۳۱ عاشورا، لشکر ۵ نصر و تیپ ۱۰ سیدالشهدا بود، بر عهده گرفت.

 

آسمانی شدن ابراهیم در آتش زمین

سرانجام طی عملیات خیبر همچنان که رزمندگان اسلام با دشمن بعثی می جنگیدند برای بررسی وضعیت جبهه جلو رفت که بر اثر اصابت گلولهٔ توپ در نزدیکی‌اش همراه با معاون خود اکبر زجاجی، در غروب ۱۷ اسفند ۱۳۶۲ در محل تقاطع جاده‌های جزایر مجنون شمالی و جنوبی آسمانی شد و به یاران شهید پیوست.

خصوصیات اخلاقی شهید

از ویژکی های بارز شهید حاج ابرهیم اخلاص در کارها بود، به گونه ای که شهید آیت الله محلاتی درباره حاج همت می‌فرماید: او مردی با ايمان و اخلاص بود و هر كسی كه با او محشور بود، اين را در وجودش می يافت، از دیگر ویژگی های شهید ابرهیم همت دلدادگی به عبادات و راز و نیاز با خدای خود بود به گونه ای که همسر شهید در این باره می‌گوید: قبل از عمليات، يك شب حاجی به خانه آمد و سر تا پا خاك آلود بود و چشمانش هم از بی خوابی ورم كرده بود. وقتی كه وارد خانه شد، ديدم می خواهد نماز بخواند. گفتم: لااقل دوش بگير، غذايی بخور و بعد نمازت را بخوان. حاجی گفت: من اين همه به خود زحمت دادم كه نماز اول وقت را از دست ندهم، چه طور می توانم نماز نخوانده غذا بخورم. آن شب آنقدر خسته بود كه من در موقع نماز خواندن، كنار ايستادم كه اگر افتاد،  وی را بگيرم.

از جمله ویژگی های  سردار رشید اسلام تواضع حاج همت بود، یکی از همرزمان شهید تعریف می‌کند: بسم الله را گفته و نگفته شروع كردم به خوردن ،حاجی داشت حرف می زد و سبزی پلو را با تن ماهی قاطی می كرد. هنوز قاشق اول را نخورده ، رو به عبادیان كرد و پرسید : عبادی ! بچه ها شام چی داشتن؟ عبادیان گفت:همین غذا رو. شهید دوباره رو به عبادیان کرد و گفت: واقعاً ؟ جون حاجی ؟ عبادیان نگاهش را دزدید و گفت : تُن ماهی را فردا ظهر به سربازان می‌دهیم . حاجی قاشق را برگرداند . غذا در گلویم گیر كرد ، عبادیان دوباره گفت: حاجی جان به خدا فردا ظهر به بچه ها تن ماهی می‌دهیم. حاجی همین طور كه از سفره كنار می كشید گفت : به خدا قسم من هم فردا ظهر می خورم.

فرازی از وصیت نامه شهید محمد ابرهیم همت :

ملت ما ملت معجزه گر قرن است و من سفارشم به ملت، تداوم بخشيدن به راه شهيدان و استعانت به درگاه خداوند است تا اين انقلاب را به انقلاب حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشريف) وصل نمايد و در اين تلاش پيگير مسلما نصر خدا شامل حال مومنين است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۸۷۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور استاندار همدان در منزل شهید محمد رنجنوش

استاندار همدان، نماینده مردم شهرستان‌های همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی و مدیرکل بنیاد شهید استان شامگاه پنجشنبه در منزل شهید محمد رنجنوش، شهید تازه تفحص شده حضور یافتند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، استاندار همدان در دیدار با همسر و فرزندان شهید حاج محمد رنجنوش اظهار داشت: اگر امروز ایران‌اسلامی با قدرت و استقامت ایستاده و دشمنان نتوانستند به اهداف شوم خود دست یابند به برکت خون شهداست.

علیرضا قاسمی فرزاد تصریح کرد: اگر امروز در قلب آمریکا شعار مرگ بر اسرائیل به زبان فارسی طنین انداز می‌شود به برکت خون شهداست و ما مدیون شهدایی هستیم که خون پاک خود را در راه اسلام، قرآن، تمامیت ارضی و مانایی کشور فدا کردند.

وی با تاکید بر اینکه مهمترین وصیت شهدا این است که امام و ولی‌فقیه را هرگز تنها نگذاریم، عنوان کرد: تمام تلاش ما بر این است که شرمنده شهدا نشویم، شهدایی که در جوانی با خداوند معامله و رضایت او را کسب کردند.

استاندار همدان با بیان اینکه پیکر شهید رنجنوش نزدیک به 40 سال در غربت بود گفت: این شهید گرانقدر امروز به موطن خود بازگشته و ما خاک او را توتیای چشم خواهیم کرد.

به گزارش تسنیم، شهید محمد رنجنوش از شهدای جاویدالاثر تیپ 32 انصارالحسین(ع) است که 12 اسفند سال 65 در منطقه عملیاتی کربلای 5 در شلمچه به درجه رفیع شهادت نایل آمد و از طریق انجام آزمایشات DNA تعیین هویت شد و پیکر مطهر شهید روز شنبه 15 اردیبهشت‌ماه همزمان با سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) از ساعت 10 صبح در میدان امام خمینی (ره) همدان بر روی دستان مردم مومن و شهیدپرور همدان تشییع و در گلزار شهدا خاکسپاری می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تشییع و خاکسپاری پیکر شهید رنجنوش، هم اکنون در همدان
  • تشییع پیکر شهید محمد مهدی فانی بعد از ۴۰ سال
  • پای دستگاه قضا به پرونده حریق امام‌زاده ابراهیم شفت باز شد
  • تشکیل پرونده قضایی برای حادثه آتش سوزی امامزاده ابراهیم (ع) شفت
  • روایت شهید فاطمیون + فیلم
  • اعلام فهرست انتخاباتی جمعیت جوانان انقلاب اسلامی برای تهران + اسامی
  • حضور استاندار همدان در منزل شهید محمد رنجنوش
  • آسمانی شدن پدر شهید در شاندرمن ماسال
  • مادر شهید «ابراهیم دادگری» در همدان آسمانی شد
  • تشییع پیکر شهید رنجنوش، شنبه ۱۵ اردیبهشت در همدان